Tags

I dag er det efter sigende Pandekagedag !

pandekager

Ikke ligefrem en dag jeg kendte til, selvom traditionen åbenbart er af ældre dato … men nu hvor jeg ved det så kan vi jo lige så godt fyre op under panderne.

I gamle dage skulle kristne faste i 40 dage op til påsken. Dagen, inden fastetiden begyndte, blev spisekammeret tømt for de madvarer, som ikke måtte spises under fasten og ikke kunne holde sig. Det var bl.a. hvidt mel, æg, mælk og smør. Ingredienserne blev brugt til at lave pandekager af, og derfor kom dagen til at hedde Pandekagedagen.

I Danmark er Pandekagedagen også blevet kaldt ”hvide tirsdag”, fordi hvidt mel og mælk var blandt de ting, man skulle holde sig langt væk fra i fasteperioden. Her stod menuen nemlig kun på fisk, grød og grovbrød.

I dag er det ikke længere en del af kristendommen at faste i 40 dage, men Pandekagedagen er blevet hængende som en hyggelig og velsmagende tradition, særligt i engelsktalende lande

De bedste pandekager jeg kender til, fåes ved Vaffel og pandekagehuset ved Brejning og Ibækstrandvej http://www.vaffelogpandekagehuset1.dk

Den traditionelle pandekage er med sukker og syltetøj, men min favorit er med softice og chokolade – Hvad er din favorit ? Skal de være store, små, tykke eller tynde ? Har du en god opskrift, så del gerne🙂

Min egen favorit opskrift er denne: ( 12 stk )

250 gram Hvedemel
0.5 tsk. Salt
1 spsk. Sukker
2 Æg
6 dl. Mælk
lidt Vanilje

Jeg anbefaler den økologiske vaniljepulver ( IKKE SUKKER ) og kanel fra urtekram. Alt efter smag og behag – det giver lige det ekstra til pandekagerne, så de bliver helt fantastiske

 


vaniliepulver