Islygter

Elsker denne tid med is og sne – synes ikke der er noget smukkere end en klar dag hvor alle træer er dækket med rimfrost. Det er et eventyrlandskab uden lige.

Jeg er noget af et hyggedyr – det erkender jeg. Jeg elsker levende lys, både ude og inde. Synes det er flot med udendørs fakler i denne tid, men muligheden er også selv at lave islygter – måske sammen med børn eller børnebørn. Alle kan være med. Det er ganske nemt 🙂

Fyld forskellige bøtter og spande med vand.

Stil beholderne ud i frostvejr og lad dem stå et halvt til et helt døgn, afhængigt af hvor meget det fryser. Ved -7 grader er det nok at de står ude i kulden natten over.

Tag beholderne ind og tø dem op ved stuetemperatur et par minutter, så kan isen tages ud. Isblokkene er ikke gennemfrosne, kun yderkanterne er blevet til is, mens der stadigvæk er vand indeni.

Hæld vandet fra eller over i en anden spand – og én, to, tre er lygterne klar til at blive stillet udenfor.

Sæt et eller flere fyrfadslys i lygterne afhængigt af størrelsen. Stil gerne lysene oven på en lille træklods, for ellers vil de kun brænde halvvejs ned på grund af de kolde omgivelser.

Islygter med grankogler og grene

Vil du hellere have farvede lygter, kan du hælde for eksempel lidt rødbedesaft i vandet, eller man kan bruge specielle vandfarver, som kan købes i velassorterede hobbyforretninger og plantecentre eller blot frugtfarve.

Farvede islygter

Og nu er det lige før jeg fristes til at sige: Glædelig jul 🙂

Reklamer