Tags

, , , ,

Rejer på grillen

Vi er blevet helt bidt af at grille på vores lille transportable weber Q 120 og i dag står menuen på frisk fisk for tøserne her i familien.

transportable weber Q 120

Mille og jeg har lige været inde ved fiskehandleren og hente tigerrejer og laks til at grille på stranden i aften.

Vores bud på en menu er:

Hvidløgsmarinerede tigerrejer på spyd samt laksefilet i folie med rødløg, citron, friske krydderurter, groft brød, og pastasalat.

Ingredienser til Tigerrejer:

  • Store tigerrejer fra fiskehandleren ( dem du kan spise )
  • Frisk timian
  • Frisk basilikum
  • Olivenolie ( ca 1/2 dl )
  • Lime eller citron ( 1 lime eller en halv citron )
  • Salt og peber
  • Hvidløg ( 1- 2 fed )
  • Grillspyd

Pastasalat:

  • Solmodne blommetomater
  • Rucolasalat
  • Pinjekerner ( smager bedst hvis du lige har ristet dem på en tør pande først )
  • Fetaost ( jeg foretrækker den kryddermarinerede fra Taverna – den med grønt mærke )
  • Rødløg eller purløg
  • Frisk pasta / Fettuccine ( jeg bruger som regel pastella ) Gerne den med spinat eller tomat/hvidløg. Det giver også en flot kulør til maden.

Nu er der ikke det store hokus pokus i at lave salat, så det skriver jeg ikke om. Det eneste jeg foretrækker er, at ingredienserne er fintsnittet og at der tilsættes lidt marinade. Evt. bare lidt olivenolie samt salt/peber.

Fremgangsmåde:

Hak hvidløg, den friske basilikum og timian. Tilsæt olie, lime eller citronsaft samt salt og peber efter smag og behag, så du har en lækker marinade.

Tigerrejerne sættes på grillspyd. Læg dem på grillen til de er lyserøde ( det tager kun få minutter ). Pensl dem de sidste minutter med marinaden.

Tilbehør:

Vi har valgt pastasalat og grovft brød.

Ingredienser til Laks:

  • Frisk laksefilet fra fiskehandleren
  • Rødløg eller purløg
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Frisk oregano ( eller krydderier efter eget valg )
  • Citron
  • Folie eller foliebakke

Tip: Du kan sagtens vælge at komme flere grøntsager i feks. lidt porre, tomat, forårsløg.

Ingredienserne hakkes fint og blandes med lidt olivenolie  ( ca.1/2 del ) og saften fra citronen. Kom det hele oven på laksen og læg laksen på folien ( Brug evt. en foliebakke, det er meget lettere at have med at gøre )

Grilles ca 15  minutter og vendes undervejs.

Tilbehør: Som ovenstående eller med nye kartofler🙂