Tags

, , ,

Husk på de små ting i hverdagen …

Når forelskelsens rus har lagt sig og de lange aftener i stearinlysets skær er skiftet ud med vasketøj, og det det frække lingeri skiftet ud med sloggi … kan man vist roligt kalde det for hverdag. Noget der sker i alle forhold. Men fordi forelskelsens rus har lagt sig og hverdagen har meldt, så behøver dagene ikke bliver grå og triste. Det er DU selv med til at bestemme. Du kan selv gøre en forskel !

Tænk over de små ting i hverdagen der glæder dig og glæder din partner.

Her er nogle af de forslag jeg har og som vi gør brug af:

 1. Sig at du elsker din partner. Lad være med at tænke, at ” det ved han/hun da, vi har jo været gift de sidste 15 år “. Ja, det kan godt være, men din partner er ikke tankelæser, så få det sagt med ord og lad det ikke blive ved tanken.
 2. Vis at du elsker din partner. Giv kys og kram hver dag. Brug tid på at nusse om hinanden, holde om hinanden, mærke hinanden. Drop de der tantekys og kram, hvor man knap nok når i nærheden af hinanden. Prøv at holde om din partners ansigt med begge hænder, kigge hende dybt i øjnene og give hende et kys godt plantet på munden. Fasthold dit blik i et sekund og giv slip igen. Jeg lover dig at det giver bonuspoint.
 3. Skriv en lille besked til din partner feks. sæt en post it op på spejlet med en lille sød besked som feks ” Godmorgen skat – Hav en dejlig dag”, så det er det første man ser om morgenen eller læg en lille sød besked ned til madpakken.
 4. Overrask hinanden. Der er et hav af muligheder og nej, det behøver ikke at være store ting. Det kan være et stykke chokolade lagt ved computeren med en lille sød besked. En varm kop kaffe på sengen om morgenen.
 5. Giv tid til hinanden. Snup en kop kaffe. Bor du i byen, så smut på cafe – bor du på landet, så smut ud og nyd vejret i haven et øjeblik. Tag en pause sammen og snak om jeres dag.
 6. Giv komplimenter. Alt lige fra tøj, udseende, arbejdsopgaver, mad .. der er så mange ting man kan rose. Du skal mene hvad du siger, men jeg er også 100 % sikker på at du kan finde mindst én ting at rose ved din partner -tøj, hår, duft, hendes gang, mad, arbejdsopgaver…. Alle mennesker er glade for at få ros. Det er en skøn følelse og løfter os lidt.
 7. Hvis I har børn, så få dem afleveret ind i mellem og tag jer en kærestedag. Her i huset har vi en kærestedag hver måned, hvor vi på skift står for “noget hemmeligt”. Det kan eks. være at tage i svømmehallen, i biografen, ud og spise eller lign. Det er ikke så meget størrelsen af eller prisen på den pågældende ting, der tæller, men mere det at vi laver noget der for den anden er hemmeligt ind til det rent faktisk sker. Det giver en ekstra spænding ud over at det er fedt at have en dag, hvor man ved at alt andet og alle andre kommer i 2. række. Børnene bliver afleveret, computeren og telefonen slukkes.
 8. Joggingbukser og hvide tennissokker i sandaler kan være behagelige yes, yes .. Men prøv ind i mellem og skifte det ud med noget mere smart. Gør dig lækker. For hendes vedkommende så find den lille sorte nederdel, de høje sko, blusen med den gode kavalergang, det sexede undertøj og for hans vedkommende, så finde de gode jeans
 9. Dans med hinanden
 10. Lav et lækkert skumbad og fyld badeværelset med levende lys. Nyd det sammen eller lad din partner få et par minutters ro og fred efter en lang dag.
 11. Levende lys, god musik og en flaske rødvin-  hav aftenmaden klar når din partner kommer hjem eller bestil noget take away.
 12. Giv hinanden en massage. Det er så skønt at blive masseret når man har ømme muskler  eller fødder og dejligt at blive berørt.
 13. Gå en lang tur sammen. Er det vinter så smut ud i sneen og kast et par snebolde, smut ind og tænd op i brændeovnen og lav en kop cacao. Er det sommer, så smut til vandet, tage maden med. Lav evt et bål på stranden og nyd et glas køligt asti.
 14. Smut en tur i Zoo. Pak en lækker madkurv og et tæppe. Tag enten afsted alene eller snup ungerne med. De kan sagtens bruge en halv time på legepladsen imens i nyder en kop kaffe på tæppet sammen.
 15. Hold om hinanden når i lægger jer til at sove. Mærk hinandens varme og lyt til åndedrættet. Jeg synes ikke der er noget bedre efter en lang dag, bare at lægge sig under dynen, slappe af i kroppen, falde helt ned, mærke varmen, nærheden, hans åndedræt og hjertelyd. Det er enormt dejligt, beroligende og betryggende.
 16. Overrask med en buket blomster hjemme eller send det hen på arbejdet, køb en billet til weekendens brag af en fodboldkamp, et par biografbilletter, teater eller lignende .. også selvom det er i hverdagen. Det er faktisk dér det overrasker mest.
 17. Flirt med hinanden og drop den skemalagte sex. Det behøver ikke altid være aften og hvor lyset er slukket. Hop da på hinanden om eftermiddagen. Giv tid – NYD DET – og brug mere end 5 minutter 🙂

Giv tid til hinanden, lyt til hinanden, snak med hinanden, giv plads til hinanden og gå aldrig sur i seng …….

Post it … med en kærlig hilsen

Hvad gør du for at holde gløden i jeres parforhold ?

Reklamer