Tags

, ,

De her brusebadsboller kræver ikke at du har lavet dejen dagen før – det er der ellers mange andre brusebadsboller der gør. – Her laver du dejen, og tager et bad og så er bollerne klar til at blive sat i ovnen…

Brusebadsboller ... nemt, hurtigt og lækkkert

Ingredienser:

  • 6 spsk vand
  • 50 g gær / 1 pk tørgær
  • 3 dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • 7-8 dl mel
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk. kardemomme (kan udelades)

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i den lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen.

Fremgangsmåde ved brug af tørgær: Smelt smørret, bland vand og mælk i – bland mel, gær, sukker, salt og evt. kardemomme og mix det i mælkeblandingen.

Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem eventuelt med pisket æg først. Så bliver de ekstra flotte. Bag dem i cirka 12 min.

OBS: De gange jeg selv har lavet dem, har jeg brugt en anelse mere mel, men ganske lidt ca en spiseske eller lignende. Dejen skal forblive rimelig blød, ellers bliver bollerne ikke luftige og lækre.
Brug en røremaskine og når bollerne skal på pladen, tager du bare en god spiseskesfuld med top og sætter på pladen – du undgår dejfingre og det kommer til at passe med 12 stk boller.
Holder du dig til opskriften, vil bollerne forblive luftige og lækre i 4 dage og ikke som så mange andre opskrifter, KUN være gode den dag de bliver bagt og dagen derpå kedelig og tørre.